úterý 17. dubna 2012

Prostřený stůl

Ahoj,
včera jsem viděla nějaký pořad o Holašovicích s Miroslavem Táborským. Kromě toho, že je to nádherná vesnice, tam říkal krásnou věc, se kterou se plně ztotožňuji. A sice, že Číňané říkají, že keramika teprve použiváním ožívá a získává duši a že se tedy používat má. I já si nekupuji nic jen na vystavení, i hezké kousky alespoň čas od času používám a na něco co používat nechci neplýtvám penězi a upřímně u nás hlavně místem.
A tak občas slavnostněji prostřu s mým oblíbeným pomněnkovým porcelánem.

 Při této příležitosti jsem zjistila, že stůl 120x80 je pro 6 lidí opravdu jen tak tak. Jak velký stůl máte doma?  Pokud by jste měl někdo tip na pěkný rozkládací stůl z masivu, ráda uvítám odkaz.

Jak jsem se tak snažila co nejlépe pohostit hosty a zárověň vše uchránit před 4 dětmi ve věku 1 - 6 let a je před zraněním, zapomněla jsem poněkud vyfotit menu. Tak to si nechám zase na příště.

Hezké odpoledne

18 komentářů:

  1. Janičko překrásný porcelán-má dokonalý design a máš kouzelně prostřeno!!!Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Jani,
    ty máš ale krásně prostřeno, ten servis je super. Pro nás se teď chystá nový stůl u truhláře, měl by být hotový na konci měsíce, už se moc těším, a bude pro 8 lidí.
    měj se pěkně Věrka

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, krásně máš prostřeno a ten porcelán je nádherný. Lituju toho, že se mi domů nevejde takhle velký stůl .... ten mi opravdu moc chybí. Krásné dny. J

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jani, my máme stôl 180x100 a myslím, že je malý, keď sa zídeme celá rodina. U Teba je krásne prestreté, hneď by som si dala povedať. Ten porcelán je na spapanie.
    Krásny deň.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, naprosto souhlasím, používám vše, co doma mám (když se to tedy hodí :o)). Velký stůl byl snem mého muže, máme ho, po rozložení se k němu vejde 10 lidí...
    Prostřela si překrásně!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, to menu mi vôbec nechýba, moje oči blúdili len po porceláne. Krásne prestreté.
    Krásny večer Jana

    OdpovědětVymazat
  7. My máme doma již pět let tento:
    http://www.zidle.cz/stul-gigant-90x160-360-barva-pareny-buk/d-890-c-982/
    a jsem s ním velmi spokojená. Posloužil bez problémů při oslavě narozenin pro 16 lidí.
    Zdravím, Věra

    OdpovědětVymazat
  8. Jani...moc krásně jsi prostřela a pomněnkové nádobí je překrásné.
    Posílám pozdrav jana

    OdpovědětVymazat
  9. Jani krásne prestreté máš a ten nezábudkový porcelán je božský. Ja si tiež myslím, že by sa tieto veci mali používať. Lebo nejeme len jedlo, aby sme neboli hladní, ale jeme aj očami. A pri tak krásne prestretom stole sa muselo jesť úžasne. Andrea

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherný porcelán a úžasně prostřeno!Moc zdravím a přeji pohodový týden:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Správně děláš, že ho používáš. Já si myslím, že věc, která se vůbec nepoužívá, vlastně umírá. Vždyť jí to musí být líto! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, ten prostřený stůl je prostě jedním slovem nádhera. Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, mas opravdu krasny porcelan, malinko ti ho zavidim. Ty mas ctyri deti? Juj, to musi byt u vas veselo :o) Krasny vikend, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda Katko to ne, jen dvě. Měla jsem narozeniny a tak jsem pozvala na večeři moje rodiče a sestru s rodinou. Naštěstí máme obě děti zatím tak malé, že nevydrží sedět u stolu. Jindy se na ně proto zlobím, ale tentokrát jsem to uvítala. Proto řeším nějaký větší stůl. Ráda pro někoho vařím, ale vlastně nemůžeme pozvat ani další čtyřčlennou rodinu, abychom seděli u stolu všichni pohromadě. Už vůbec nemluvím o tom, že bychom pozvali oboje rodiče a oba sourozence najednou. Při takových návštěvách prostě večeři podávat nemůžu, protože takovéto podávání jídla na etapy se mi nelíbí.
      Měj se hezky
      Jana

      Vymazat
  14. Krasne prostreno ,moc se mi libi pomenkovy porcelan.Mam jen par kousku stejneho stylu a take ho pouzivam.Nas stul je 210 na 110 a muze se nas k nemu namackout deset protoze je ovalny ale jeste porad je maly kdyz se vsichni sejdeme.

    OdpovědětVymazat
  15. Il y a un prix sur mon blog pour toi...
    Bises
    Anna

    OdpovědětVymazat