úterý 15. března 2011

Mističky

Ahoj, dobrý den všem,

     usoudila jsem, že v naší domácnosti potřebujeme sadu trochu větších misek. Máme totiž jen sadu kompotových, úplně malých, mističek. Vše co je trošku větší, mám po jednom kuse. A teď se nemohu rozhodnout jaké. Na horách servírovali polévku v miskách, které vypadaly jako malé zadělávací mísy našich babiček. Z těch jsem byla naprosto nadšená. Bohužel mě až někde na svahu napadlo, že jsem jí měla otočit, jestli nebyla značená. Prosurfovala jsem snad tisíc našich i cizích stránek z porcelánem a nenašla jsem. Z nabídky jsem si vybrala tyto favority:
Ib laursen - moc se mi líbí u všech, které je máte - v barvě bílé a světle modré:

A nebo mé oblíbené pomněnky:

 A tak se nemohu vůbec rozhodnout. Jaký je Váš názor?

"Bohužel" jsem při tom hledání objevila spoustu dalších krásných věcí a tak mám zase po čem toužit. Ze všeho vybírám úžasnou nabídku  jihočeské keramiky:
Cedník Villeroy & Bosch:
A ač nejsem žádný extra fanda Green Gate. Puntíky na nádobí moc nemusím a některé jejich vzory mi prostě přijdou příliš pestré a divoké, tak tyto dvě kolekce se mi líbí:




     Skoro bych měla chuť si nějakou drobnost pořídit. Zřejmě takovéto šálky na laté. Ale nevím, jestli by to v mé kuchyni nepůsobilo přeci jen nepatřičně.

     Mějte se moc hezky, budu Vám moc vděčná za jakýkoli názor.



9 komentářů:

  1. Jano, me se libi ty od Ib laursen a to bile, to se hodi ke vsemu. No a pak je krasny ten cednik od Villeroy & Bosch, ten by se mi hodil do kuchyne, az na tu cenu... Preji snadne rozhodovani, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, tady tedy babo raď :o) Každá jiná, všechny krásné. já sama se teď chystám na pár od Ib Laursen.
    Musím ještě pochválit ten narcis, je hádherný! Měli jsme podobný nápad, byla si rychlejší, tak vymyslím něco jiného :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Hello Jana...nice bowls you have.....like the greengate the most.......happy evening....love Ria...xxx..

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den Jani,děkuji za tvůj milý komentář...co se týká mističek tak já si myslím, že bílou miskou třeba od Ib. Laursen určitě v kuchyňce nic nepokazíš a dobře do tvého výběru padne, příští týden příjde ještě jeden druh misek úplně bílých, takže by stálo za to se na ně kouknout, nabídku vložím dnes během dne. Hrníčky od GG jsou moc hezké, ale k tvým pomněnkám bych raději volila latte z kolekce Fay blue a Fay white....jsou překrásné....Zdraví Ela

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jani.Děkuji za komentář a musím ti napsat,že to mám stejné jaky ty.Také si určuji z většího výběru jednu věcičku a tu pak koupím.Jinák by trpěl náš rodinný rozpočet....Ohledně misek to nebudeš mít lehké.Dnešní trh je opravdu štědrý.Já osobně miluji bílou,nebo smetanovou barvu.Mám misky z Ikea ,mají lehce zvlněný okraj a mám je sladěné s nádobím.Měj se krásně Lena

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, tvoje dilema úplně chápu...před časem jsem pořizovala větší kompotové resp. salátové misky a aby se mi hodily k dvěma rozdílným jídelním soupravám, vyřešila jsem to šalamounsky :-) pořídila jsem misky čiré skleněné, barevný salát v nich krásně vynikne. Ale to jsem moc neporadila, že?
    Mističky s pomněnkami se mi moc líbí, ale bílé jsou také pěkné a navíc se budou hodit ke všemu. Cedník je překrásný! GG i na mě většinou moc pestrý.

    OdpovědětVymazat
  7. Lovely things!!

    Wish you a happy weekend :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Janinko, Tvůj příspěvek jsem viděla snad hned jak jsi ho vložila, ale radu a pořádnou prohlídku jsem chtěla až budu mít opravdu čas u Tebe posedět :o) A koukám kolik už máš rádců :o)
    Misky od Ib. Laursen jsou teď hodně in a vypadají moc pěkně. Ovšem jihočeská keramika má taky něco do sebe. Já tehdy nakoupila misky v Ikea. Cena příznivá a volím spíš bílé nebo krémové, i když vlastně takové s modrýma kytkama mám taky :o)
    Hmm, takže jsem ani trošku neporadila :o))
    Tak dobrý výběr má milá, Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Jani,
    bílý porcelán je nestárnoucí klasika, která se hodí ke všemu. Green Gate je dle mého názoru módní záležitost, také hezká, ale já jí nefandím. Pomněnkový porcelán se mi líbí a z tvé nabídky bych vybrala jihočeskou keramiku. Mám z ní vybavenou celou kuchyň. První kousky jsem si koupila v 19ti letech a nedám na ní dopustit. Lze jí i po letech dokoupit,neotloukává se a lze v ní i zapékat. Její mínus je, že není ani jeden kousek stejný, neboť se jedná o ruční práci a je cennově trochu dražší. Páááá Lenka

    OdpovědětVymazat