středa 26. září 2012

Ahoj,
přišla jsem vás jen pozdravit. Naprosto neočekávaně jsem nastoupila po 4,5 letech mateřský do práce a tak zatím na tvoření moc času nezbývá. Stihla jsem alespoň dáreček do podzimní výměny, ale ten vám dnes ještě neukážu.
A tak jen zátišíčko z ložnice
a taky pár nových kousků do kuchyně. Třeba velký hrnek GG Malou white. Mám tyhle hrnky moc ráda a tak jsem ho prostě "musela" mít.

     Poradíte mi nějakou dobrou kávu na Espresso? Mám nejraděli Lavazzu a často také kupuji  zrnkovou kávu 100 % Tchibo arabica  Milano Style, ale proč nevyzkoušet i nějakou jinou.

     Dlouhou dobu jsem kávu uchovávala v lednici, ale nedávno jsem v nějakém pořadu slyšela, že to není dobré, protože při vyndání se zrnka opocují a káva se tak znehodnocuje, tak teď má zase místo na poličce blízko kávovaru. Máte nějaký lepší typ na uložení, aby si káva co nejdéle udržela své krásné aroma?

     Měla jsem vyhlídnutou tuhle rychlovarnou konvici. Protože jsem potřebovala konvici do kanceláře, vzala jsem si tam tu z domova a doma už nám slouží tahle:

     Zlobí nás teď i Espresso a tak budeme muset nejspíš vyměnit i to. Minulý měsíc jsem ho měla v opravě, ale stejně při každém použití čekám, jestli káva bude nebo nebude a přijde mi, že už není ani tak dobrá. Jen ještě nevím, jestli budu zase vybírat z běžných spotřebičů pro domácnost v cenové kategorii kolem 5 tis. Kč jako bylo tohle a nebo má smysl pořídit si něco dražšího. Budu ráda za každou zkušenost, kterou mi napíšete.

     Mějte krásné podzimní dny a těším se na vaše návštěvy

 

13 komentářů:

  1. Janičko hrneček je nádherný.já kávičku nepiji,takže moc neporadím,ale přeji ti,at ti to v práci dobře klape:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak at se ti dobre pracuje a jsi v ni spokojena.V loznici jsi udelala krasne zatisi.Take jsem si hned vsimla ze jsi byla nakupovat v Ikea ja jsem si tam pre dvema tydny koupila stejne kosicky ale jeste nejsou pridelane.

    OdpovědětVymazat
  3. Janka, tak drzim palce v praci, aby si sa rychlo aklimatizovala ...a aby sa ti darilo.
    Kavu sice pijem, ale neriesim jej uskladnenie .) mam ju v policke v skrini uzavretu v povodnom obale. A mozem ti povedat, vzdy ked si ju spravim je dobra :) aj manzel si pochvaluje :) ale to asi preto, ze mu ju urobim, pa drz sa

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jano, krásné zátiší i nové hrníčky. U nás jsme se rozmlsali s kávou Dolce Gusto. Kávovar jsme vyhráli na plese, tak teď pořizujeme kapsle, je to pochoutka, ale nedá se pít pořád, je to docela drahé, tak se je snažím kupovat ve slevě.
    Přeju ti, ať to vše zvládáš s tím nástupem do práce je to určitě šrumec. Mě to teprve čeká a mám z toho docela obavy. Měj se. Slávka

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, přeji ti aby se ti v nové práci líbilo. Nová konvice je úžasná a hrnečky no áááách ...
    Hezký prodloužený víkend .... Věra
    P.S. Těším se, co jsi vytvořila do výměny.

    OdpovědětVymazat
  6. tRés joli ensemble rétro !
    Bonne journée.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné hrníčky, taky mám tenhle tvar a styl ráda! My už 4tý rok máme pressovač od Krups, stál pouhé 3 tisíce, pěnu dělá lepší než sousedky pressovač za 9 tisíc!! Nemáme s ním problém, denně v provozu! Kávu mám na polici nad ním a je v uzavíratelné plechovce!! Zdravím Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jani!!!!!
    Moc se mi líbí ta tvoje konvice!!!!!
    No a já sice piju jenom kapučíno,ale manželovo kafe skladuju taky v uzavřené dóze...myslím,že je to na skladování úplně dostačující.Naopak mě hodně překvapilo to skladování v lednici.
    No a na kafíčko máme DéLónghi a úplně nám stačí...pro mě teda hlavně na napěnění mléka do kapučína.

    OdpovědětVymazat
  9. Jani moc hezké zátiší.Hrnečky jsou teda kráááásnéééé!
    Přeji at se ti v nové práci líbí:-)
    Krásný víkend.-)

    OdpovědětVymazat
  10. Janičko, to chce chvilku času, než se zaběhneš a na další tvoření si určitě najdeš chvilku. Přeji ti samé pohodové chvilky a mimochodem hrníčky jsou krásné, moc se mi líbí.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  11. Přeji dobrý start v zaměstnání:-) A s dobrou kávou je jisté jde vše lépe. Myslím, že cenová kategorie, nemusí být vždy zárukou dobré, nebo špatné kvality, většinou jde o to zda bylo zboží vyráběno v "pátek", nebo "pondělí". U nás vaří kávu přístroj od delonghi a jsme spokojeni. Zakoupeno přes internet ve velice dobré cenové akci, o třetinu levněji, než je běžná cena.
    Tak dobrou kávu do žil, aby si jeden , pracovní den užil:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Jani gratuluji k práci. V dnešní době to není klišé, a dobrá práce je k neocenění. A to zátiší je moc krásné. Peťa

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, ať se ti daří rozjezd v nové práci! Dnes je štěstí mít zaměstnání! S přístrojem neporadím, my pijeme turka i rozpustné kávy a na malou změnu jsme si pořídili Dolce Gusto :)

    OdpovědětVymazat