úterý 14. února 2012

Malý kulaťáček mě pro radost (+ návod)

Ahoj,
když jsem háčkovala první kulatý polštářek, ušila jsem výplň moc malou. Nechtělo se mi jí párat, a tak jsem na ní uháčkovala měnší povlak.


     Polštářek mi dělá radost v jídelně. S pomněnkovým porcelánem mu to moc sluší.


     V komentářích k minulému polštářku, za které vám moc děkuji, udělaly mi obrovskou radost,  se objevila žádost na návod na tenhle polštářek. Háčkovala jsem zase podle tohoto návodu od Blanky. Je pravda, že úspěch možná závisí i na použité přízi, velikosti háčku a utahování oček Já háčkuji z příze Katka háčkem č. 2,5. Když jsem háčkovala háčkem č. 2, chňapky mi připadaly málo plastické a háček mi často vjížděl do příze. Takhle se mi při přesném postupu podle návodu ale stejně polštářek stáčel do tvaru misky. Háčkuji tedy ještě 3. a 4. řadu stejně jako 2. - tj. 2 dl. sloupky do jednoho očka 1 dl. sloupek. Až od 5. řady začnu háčkovat to, co je v návodu jako 3. řada. Ale když potom udělám lístky, polštářek se jakoby trochu vytáhne a zase mi nějaké očka přebývají. Takže možná to příště vyzkouším přesně tak, jak píše Blanka.

     Mějte krásného Valentýna, ať už ho slavíte nebo ne.

11 komentářů:

  1. Polštářky se moc povedli.Krásný den:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Happy Valentine's day....♥.. ♥... ♥....Love Ria......♥.. ♥... ♥....

    OdpovědětVymazat
  3. No, Jani, já jedu v modré až v létě, ale díky tvým parádním polštářkům se tak moc těším! Moc se ti povedly, opravdu paráda!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, vydarili sa a krásneho Valenína

    OdpovědětVymazat
  5. Jani,je to moc povedený kulaťáček a vidím,že si ladíš pěkně do svých barviček.Skutečně hodně záleží na přízi a tloušťce háčku.
    Mně se na tyhle polštáře osvědčila ještě Camilla

    OdpovědětVymazat
  6. Janičko ty jsi úúúúžasná :-)takové krásné věci děláš :-)také přeji krásného Valentýna.Věra.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, další krasavec... :o) Měj se hezky, Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jani, krasne polstarky, jak v modrem, tak v ruzovem provedeni! Moc zdravim, Monika....

    OdpovědětVymazat
  9. to je náádherna. Miluji modrobílé kombinace barev.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Jani, díky za návštěvu u mě :) Dlouho jsem u tebe nebyla na kukandě-bože ty už máš za sebou kulaťáčků!!!!Jsi šikulka. Hele a k tomu Fay red u mě na blogu :)....červená mi taky do kuchyně moc nejde, ale když já si nemohla pomoci :) Mě ty hrníčky prostě uhranuly ha,ha,ha! Dám na stůl do červenobíla zabarvený ubrousek, mašličku na džbán ... a hlavně ve vánočním čase to bude nejkrásnější :)

    OdpovědětVymazat