pondělí 10. ledna 2011

Háčkovaná bordura

Ahoj,
tak takhle to vypadá, když si nešika myslí, že háčkování je legrace a zvládne ho každý. A to jsem se nepustila do ničeho složitého.




     Ten prostřední kousek byl úplně první. Původní úmysl byla krajka na okraj police. Tak v této velikosti spíše menší praporek. Proto jsem se rozhodla, že to bude okraj dečky. I uháčkovala jsem ještě jednu. Jenže jak jsem k své smůle zlepšovala techniku háčkování, ejhle,  vyšel mi druhý kousek poněkud užší.  No nevadí, pustila jsem se do třetí verze. Tak nakonec se mi podařilo docílit dvou, alespoň přiměřeně stejných kousků, které jsem našila na okraje dečky.


     Výsledek nakonec nevypadá až tak nepoužitelně. Posuďte sami. Výhodou (někdy bohužel i nevýhodou) fotografií je, že leccos skryjí. Ono v té menší velikosti se velké chyby stávají drobnými a drobnosti zázračně mizí. Co se však při ukázce vlastního výrobku může zdát jako výhoda, stává se lehce nevýhodou při objednání výrobku cizího. Rozdíl je v tom, že já  ten svůj výrobek nikomu nenutím a už vůbec za něj od nikoho nechci žádné peníze. Ale to s tímto příspěvkem moc nesouvisí, tak mi promiňte odbočení.

      Při prvním návrhu jsem si myslela, že na dečku vyšiji motiv pomněnek. Náhodou jsem v časopise objevila podobný motiv pro křížkovou výšivku jako je na mém oblíbeném pomněnkovém porcelánu,  ale teď se mi ta dečka docela líbí, jak je. Tak ještě nevím. Momentálně jsem ve stadiu váhání.
      Mějte hezký večer a přeji Vám co nejméně zklamání při obdržení výrobku objednaného pouze podle fotografie (nebo na té fotce byla úplně jiná verze či kvalita dodaného zboží? kdo ví...).



7 komentářů:

  1. Jani, je moc hezká! Na první pokus opravdu! Háčkovat umíš, teď už se budeš zdokonalovat, očka budeš víc utahovat (a proto se bude vše zmenšovat) :o) Já bych dečku nechala bez výšivky, ale mám ráda hodně jednoduché věci...pro někoho až moc jednoduché :o)
    Měj krásný den a háčkování zdar!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Dečka je moc hezká, kdyby si ji ukázala jen hotovou, nikdo by netušil, co ti dala práce, ale povedlo se, a to je hlavní. Nikdy jsem si neobjednávala nic podle obrázku(tedy ručně dělaného), já jsem takový šílenec, že buď se do věci, která se mi líbí pustím sama nebo ji oželím. Začala jsi moc hezky, už se těším na další. Hezký den Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Helenko, moc děkuji za milá slova. Háčkovala jsem ze Sněhurky. Někde jsem četla, že z příze Kordonet jsou ta dílka taky jemnější. Tak to budu muset vyzkoušet.

    Ahoj Marcelko, děkuji za pochvalu. Pokud jde o ruční práce, ty se snažím taky spíš obšlehnout a nebo se bez nich obejít. Ale objednala jsem si podle obrázku poličku ve stylu Provence jakou jsem nemohla dlouho nikde sehnat (nahoře police, dole háčky na dekorace) a s úrovní zpracování prostě nejsem spokojená. Paní ze mě udělala troubu, který nerozumí nábytku ve stylu provence, ale já si myslím, že ani nábytek s patinou nemůže mít frézování střapaté, že by si o něj člověk při blízkém kontaktu roztrhl rukáv. Tak jsem strašně zklamaná.
    Měj se hezky
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně Vás chápu, taky se vždycky na něco těším a pak jsem strašně zklamaná, pokud to není dokonalé. Což bývá velice často. Ale pokud za něco zaplatím nemalý peníz, požaduji 100 procentní kvalitu. Nedávno jsem měla špatnou zkušenost s místním stolařem.
    A co se týče dečky, tak moc cením, že jste se do toho vůbec pustila. Já teda moc šikovnosti nepobrala.
    Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jani,nakonec vse dobre dopadlo, decka vypada hezky, mas za sebou prvni krucky a jak uz napsala Helenka ted uz to bude jen lepsi a lepsi. Zdravi Monika......

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Radko, děkuji za návštěvu. Ani já o sobě nejsem přesvědčená, že jsem nějak extra šikovná. Jsem spíš odvážná a ráda zkouším nové věci.

    Ahoj Moniko, děkuji za návštěvu i za pochvalu.

    Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Jani děkuji za návštěvu na blogu a ztotožňuji se u své osoby s posledním komentářem od tebe ..jako kdyby jsi mě mluvila z duše...taky jsem spíše odvážná :-). Jinak chválím blog a už ho mám v oblíbených ♥♥♥

    OdpovědětVymazat