Taky máte rádi Marlenku? My moc.
Světlou jsem pekla již několikrát a receptů na ní je na internetu spousta.
I přesto přidám i ten můj osvědčený.
Já mám ale raději tu tmavou, kakaovou s bílým krémem.
Jak na ní jsem ale nikde nenašla. Máte na ní někdo recept? Nakonec jsem se pokusila intuitivně upravit recept, podle kterého peču tu světlou. A ono to vyšlo. Je výborná a všem moc chutná.
Světlou jsem pekla již několikrát a receptů na ní je na internetu spousta.
I přesto přidám i ten můj osvědčený.
Medové řezy
(Marlenka světlá)
22 dkg cukru
10 dkg tuku (dávám Heru)
10 dkg tuku (dávám Heru)
3 lžíce medu
3 celá vejce
1 ¼ lžičky jedlé sody (15 g)
Vše šleháme v páře.
Když začne směs probělávat (tvoří se na ní bílá pěna) odstavit. Do mísy dáme 67
dkg hladké mouky, do ní vlijeme šlehanou hmotu a zpracujeme na těsto. Když
smícháme tekutou hmotu s moukou dáme na vál. Většinou se mi zdá těsto
řídké, tak přidám ještě trochu mouky.
Rozdělíme na 4 díly a dokud
je ještě teplé, pak se dobře zpracovává, vyválíme placky. Dáme na plech a
pečeme na 180 °C 7 min. Při pečení nepoužívám teplovzdušnou troubu. Placky se
mi zdají vláčnější a není potřeba je nechávat tak dlouho odležet.
Krém:
Svařit puding – pouze ve 400 ml. Mléka
Utřít kostku másla s cukrem
Zašlehat puding
Potom zašleháme zkaramelizované salko – buď slazené kondenzované mléko
vaříme v tlakovém hrnci 1,5 hodiny, nebo se dá již koupit přímo zkaramelizované
Každou placku pomažeme krémem, i tu poslední. Vršek posypeme sekanými
ořechy a rozdrobenými okraji placek.
Já mám ale raději tu tmavou, kakaovou s bílým krémem.
Jak na ní jsem ale nikde nenašla. Máte na ní někdo recept? Nakonec jsem se pokusila intuitivně upravit recept, podle kterého peču tu světlou. A ono to vyšlo. Je výborná a všem moc chutná.
Kakaová marlenka
Je to jen malinko upravený
předchozí recept, ale napíšu ho celý
22 dkg cukru
10 dkg tuku (dávám Heru)
10 dkg tuku (dávám Heru)
3 lžíce medu
3 celá vejce
1 ¼ lžičky jedlé
sody (15 g)
Vše šleháme v páře. Když začne směs
probělávat (tvoří se na ní bílá pěna) odstavit. Do mísy dáme 67 dkg hladké
mouky a 6 vrchovatých polévkových lžic kakaa. Mouku s kakaem dobře
promísíme a do směsi vlijeme šlehanou hmotu a zpracujeme na těsto. Když
smícháme tekutou hmotu s moukou dáme na vál a dobře propracujeme.
Rozdělíme na 4 díly a dokud je ještě
teplé, pak se dobře zpracovává, vyválíme placky. Dáme na plech a pečeme na 180
°C 7 min. Při pečení nepoužívám teplovzdušnou troubu. Placky se mi zdají
vláčnější a není potřeba je nechávat tak dlouho odležet.
Krém:
Svařit puding –
pouze ve 400 ml. Mléka
Utřít kostku másla
s cukrem
Zašlehat puding
Potom postupně
zašleháváme kondenzované mléko tekuté!!! Cca ¾ plechovky.
Vršek posypeme
rozdrobenými okraji placek.
Jani, ty mi tedy děláš chutě! Miluji medovník, i když to je kalorická bomba :o) I jsem ho pekla, asi mám stejný recept.
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Jani, úžasně lákavě máš napečeno! i já ráda medové řezy a všechny variace, ale meďáky mi peče hlavně mamka / nebaví mne rozvalování .../ a já si je doladím, recept je obdobný. Tmavá varianta je moooc zajímavá, musíme vyzkoušet. Hezký podvečer. Maru
OdpovědětVymazatAhoj Jani, marlenky by som si dala obidve, ešte som ich nepiekla a ten nezábudkový porcelán je úžasný.
OdpovědětVymazatEmily
Yommmmmy!
OdpovědětVymazatI like the pictures :)
Wish you a great new week!
♥ Astrid
Jani, mňam!!! Musím vyzkoušet, vypadá to báječně!
OdpovědětVymazatIvana
Janičko ráda peču tak tvojí marlenku vyzkouším vypadá moc nam nam přejí krásný sluníčkový den Pája)))moc se mi líbí tvůj blog)))
OdpovědětVymazatJani,ukazuješ nám také dobrotky a také krásne vecičky.Rrecept určite vyskúšam, koláčiky vyzerajú lákavo.
OdpovědětVymazatJani, krása, škoda jen, že jsem na tento typ zákusku moc líná. :-(
OdpovědětVymazatNo to ne, takhle po ránu se dívat na úžasné zákusky, a ještě ta káva vedle... :-)))) To je přesně pro mě! Kdy můžu přijít ochutnat? :-))
OdpovědětVymazatTaková bašta....a hned dva různé druhy.
OdpovědětVymazatTak to je úžasné. Od pohledu bych si ale spíš dala tu světlou, ale věřím tomu že chutné jsou obě. Bohuže, já zvládnu tak maximálně palačinky, tak že si musím nechat zajít chuť.
Hezké odpoledne.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatVypadají opravdu krásně, jen recepty na marlenku si lidé často pletou s medovníkem. Dlouho jsem hledala recept na tmavou marlenku, ale všude jsou si chuťově podobné spíše s tím medovníkem. Ingredience tady vypadají také spíše na medovník, ale i tak vyzkouším. :-) Jen jsem se chtěla zeptat, jaký puding používáte? Děkuji. :-)
OdpovědětVymazatyeezy boost 350
OdpovědětVymazatsupreme hoodie
off white
GGDB
yeezy
yeezy 500 blush
fear of god clothing
off white
supreme outlet
palm angels outlet