pondělí 13. prosince 2010

Vánoční trh

     Dobrý den či večer všem, kdo nakouknete ke mě. Jako asi spousta z vás i já jsem strávila část soboty na vánočním trhu. Když už se mi to nepodaří někdy dříve, jako letos ze spousty vašich příspěvků, tak tam vždycky nasaju tu sváteční vánoční atmosféru a začnou pro mě vánoce. Koledy, vůně svařeného vína a většinou si i něco odnesu domů. Letos mám trošku pocit, že jsem si koupila pár vzpomínek z dětství.
     Jako třeba vánoční ozdobu perličkovou hvězdičku. Když se na ní podívám, tak vzpomínám jak jsme se sestrou věšeli u babičky na venkově perličkové ozdoby, vlašské ořechy v pozlátku a řetězy ze slámy a barevných papírových kroužků. Ty formičky na pracny co jsou jako panenky má zase moje mamka. A panenka vždycky chutnala líp než medvědí pracka.
     Když jsme u toho pečení, tak i já jsem si dodala odvahy a vyfotila jsem moje perníčky. I když ty od Helenčiný dcery jsou samozřejmě bezkonkurenční.



     Mějte se moc hezky.

5 komentářů:

  1. Milá Jani, to je krásný příspěvek! Formičky máš nádherné, stejně jako vzpomínání. Z některých věcí žijeme celý život, že.
    A naše Terka je výtvarnice, tak jí jdou i perníky :o)
    Moc zdravím, přeju pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Hvězdička je krásná a opravdu vypadá jako z půdy od babičky. O víkendu jsem také navštívila vánoční trhy, ovšem takový úlovek nemám.
    Zdravím a přeji krásný zbytek týdne.
    Radka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Helenko, ahoj Radko moc děkuji za návštěvu a milý komentář.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Janinko, jsem tu s přáním krásných svátků vánočních a též jen to nej, hlavně zdravíčko do nového roku 2011, Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Thank you....Merry Christmas !!
    Hugs!

    OdpovědětVymazat