čtvrtek 5. července 2012

Šumava díl třetí

     Krásné počasí a prodloužený víkend láká a snad i přímo vyzývá k výletům. Nás bohužel žádný nečeká, protože manžel musí do práce, ale vzpomněla jsem si, že vám ještě dlužím obrázky z posledního dne na Šumavě. Vydali jsme se krásnou trasou z Borové Lady přes Knížecí pláně na Bučinu.
    Mezi Knížecími pláněmi a Bučinou můžete malinko odbočit a navštívit zachovalý a udržovaný hřbitov těchto vesnic. Je vidět, že i když německé obyvatelstvo bylo vysídleno a neopouštělo tato místa právě v dobrém na své předky a původ nezapomíná.


      Bučina je již těsně na hranici s Německem, do Německa je to kolem 1 km. Knížecí pláně i Bučina jsou zaniklé vesnice díky vysídlení v 50. letech. I díky tomu je krajina v této oblasti prostá jakékoli výstavby a nádherně zachovalá. Na Bučině byl obnoven hotel Alpská vyhlídka,  který je přesnou kopií hotelu Pešlova chata, který zde stával. 

     Kromě toho, že tu výborně vaří, je tu za příznivého počasí krásný výhled na alpské vrcholy, tak jak slibuje název hotelu.



     U hotelu je také model železné opony, která obklopovala Československo v dobách komunismu. 



     Stejně jako hřbitov je krásně udržovaná i půvabná kaplička přímo na Bučině.

     Pokud se nechcete vracet stejnou cestou zpět, můžete z Bučiny sejít do Kvildy. V letní sezóně jezdí z Kvildy na Bučinu dokonce i autobus. Celá cesta je ale nepříliš náročná, sjízdná pro kola, kočárky, tříkolky a jiná přibližovadla, takže se neobávejte ji absolvovat ani s malými dětmi. Prudší stoupání vás čeká až těsně před Bučinou, ale dá se zvládnout. 

     Přeji krásné letní dny


5 komentářů:

  1. Jani, na Sumave musi byt krasne. Kdysi jsme tudy projizdeli, ale na delsi navstevu to zatim nevyslo, proto jsem rada za tuto prochazku i ty predesle dve. Uzivej si volna a krasne dny, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, nafotila si krásná místa. Tu oponu pamatuji i skutečnou, jsem tak ráda, že to je minulost...
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Musel to být podle foteček úžasně prožitý den.Martina :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky vylet do hezke prirody.

    OdpovědětVymazat