Miluju halušky. Když trávíme dovolenou na Valašsku nebo na Slovensku, jsem schopná se s nimi živit celý týden. A tak když jsme od mýho taťky dostali takovouhle domácí uzenou nádheru,
první co mě napadlo, že musím zkusit uvařit halušky.
Začala jsem hledat recept. Na mém oblíbeném blogu o vaření Dolce vita jsem našla krásný podrobný návod.
Někde jsem dokonce četla, že není potřeba dávat mouku, že stačí na spojení škrob z brambor. Možná, že to funguje. Jenže pravděpodobně to funguje pouze, když máte správné brambory. S našimi bramborami univerzálními, které používám na všechno a jsou spíše lojovatější, se mi půlka dávky skoro úplně rozvařila.
Takže do druhé půlky jsem přidala mouku, vždycky hrst hrubé, hrst hladké, až mi vzniklo těsto, které mi přislo tak akorát.
Měla jsem strach z tvorby halušek na prkénku a tak jsem použila síto na halušky. Protože je ale v těstě dost brambor, moc mi to nešlo, a hlavně to trvalo dost dlouho. Nejspíš by se mi první rozvařily, než bych stihla do hrnce všechny protlačit a tak jsem nakonec předsi jen vzala prkénko a nůž a příště už budu haluška dělat jen takto.
A tady je už hotový výsledek.
Byly výborné a pokud je máte rádi recept určitě vyzkoušejte.
první co mě napadlo, že musím zkusit uvařit halušky.
Začala jsem hledat recept. Na mém oblíbeném blogu o vaření Dolce vita jsem našla krásný podrobný návod.
Někde jsem dokonce četla, že není potřeba dávat mouku, že stačí na spojení škrob z brambor. Možná, že to funguje. Jenže pravděpodobně to funguje pouze, když máte správné brambory. S našimi bramborami univerzálními, které používám na všechno a jsou spíše lojovatější, se mi půlka dávky skoro úplně rozvařila.
Takže do druhé půlky jsem přidala mouku, vždycky hrst hrubé, hrst hladké, až mi vzniklo těsto, které mi přislo tak akorát.
Měla jsem strach z tvorby halušek na prkénku a tak jsem použila síto na halušky. Protože je ale v těstě dost brambor, moc mi to nešlo, a hlavně to trvalo dost dlouho. Nejspíš by se mi první rozvařily, než bych stihla do hrnce všechny protlačit a tak jsem nakonec předsi jen vzala prkénko a nůž a příště už budu haluška dělat jen takto.
A tady je už hotový výsledek.
Byly výborné a pokud je máte rádi recept určitě vyzkoušejte.
Janííííí, hlásím se do klubu a přivádím celou naši rodinu! Jsme haluškožrouti! Náš slovenský kamarád tvrdí, že nejezdíme za ním, ale najíst se jich :o)Měli jsme je minulý týden, já je mám nejraději se zelím, a pochutnali jsme si...
OdpovědětVymazatKrásný večer, pa Helena
Jani, aj v našej rodine sú halušky na prvom mieste. Tie tvoje vyzerajú mňam, mňam a hačkovaná dečka je veľmi pekná.
OdpovědětVymazatIt look delicious !!....have a nice week darling...love Ria....xxx...
OdpovědětVymazatVyzerajú mňam :) a tá slaninka!
OdpovědětVymazatBez múky to veru nepôjde . Preto sa Ti rozvarili . S receptom to bude ťažké :) väčšinou dávam všetko od oka :D cesto však musí byť hutnejšie .
U nás halušky fičia takmer každú sobotu - na striedačku s kapustnicou ...
Ahoj Jani, aj u nás sme takmer všetci na halušky a ešte pirohy. Tiež nerobím podľa receptu, ale od oka. Dávam iba hrubú múku a bez vajíčka.
OdpovědětVymazatAle ja mám najradšej mäso;-))
Krásny týždeň.
Emily
Mila Jano, timhle prispevkem jsi mi kapla do noty. Halusky miluji taky a tento recept urcite vyzkousim. A ta slanina, hm - citim tu vuni az sem :o) Mej krasny tyden, Katerina
OdpovědětVymazatU nás bryndzové halušky sú tiež veľmi obľúbené a ako pozerám je aj viac spôsobov ako ich pripraviť. Ja teda robím zo zemiakov, hladkej múky, vajíčko a soľ. Cesto musí byť hustejšie, aby Ti v hrnci z toho nezostala kaša. Hlavné je, že chutili. Andrea
OdpovědětVymazatAhoj Jani
OdpovědětVymazatNo máš krásně prostřeno.Jak tak sleduji mám takové hrnečky talířky.
Jani, halušky miluji na všechny způsoby - už se mi sbíhají sliny, mňam! Pa Maru
OdpovědětVymazatbapesta shoes
OdpovědětVymazatyeezy 350
cheap jordans
palm angels
fear of god outlet
kobe shoes
bape
curry shoes
kyrie 5 spongebob
yeezy 380