středa 26. září 2012

Ahoj,
přišla jsem vás jen pozdravit. Naprosto neočekávaně jsem nastoupila po 4,5 letech mateřský do práce a tak zatím na tvoření moc času nezbývá. Stihla jsem alespoň dáreček do podzimní výměny, ale ten vám dnes ještě neukážu.
A tak jen zátišíčko z ložnice
a taky pár nových kousků do kuchyně. Třeba velký hrnek GG Malou white. Mám tyhle hrnky moc ráda a tak jsem ho prostě "musela" mít.

     Poradíte mi nějakou dobrou kávu na Espresso? Mám nejraděli Lavazzu a často také kupuji  zrnkovou kávu 100 % Tchibo arabica  Milano Style, ale proč nevyzkoušet i nějakou jinou.

     Dlouhou dobu jsem kávu uchovávala v lednici, ale nedávno jsem v nějakém pořadu slyšela, že to není dobré, protože při vyndání se zrnka opocují a káva se tak znehodnocuje, tak teď má zase místo na poličce blízko kávovaru. Máte nějaký lepší typ na uložení, aby si káva co nejdéle udržela své krásné aroma?

     Měla jsem vyhlídnutou tuhle rychlovarnou konvici. Protože jsem potřebovala konvici do kanceláře, vzala jsem si tam tu z domova a doma už nám slouží tahle:

     Zlobí nás teď i Espresso a tak budeme muset nejspíš vyměnit i to. Minulý měsíc jsem ho měla v opravě, ale stejně při každém použití čekám, jestli káva bude nebo nebude a přijde mi, že už není ani tak dobrá. Jen ještě nevím, jestli budu zase vybírat z běžných spotřebičů pro domácnost v cenové kategorii kolem 5 tis. Kč jako bylo tohle a nebo má smysl pořídit si něco dražšího. Budu ráda za každou zkušenost, kterou mi napíšete.

     Mějte krásné podzimní dny a těším se na vaše návštěvy

 

sobota 1. září 2012

Bábovka

Dobrý večer všem,
určitě máte všichni spoustu výborných receptů na bábovku. Vyzkoušela jsem jich několik a nejrychleji u nás zmizí tahle:


Jemná křehká bábovka
200 g mouky
160 g hery
4 vejce
100 g cukru
5 lžic mléka
1/2 prášku do pečiva
vanilkový cukr
špetka soli
tuk a mouka na formu

Žloutky dobře utřeme s cukrem a tukem, přidáme mléko, sůl, mouku, prášek do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a zvolna pečeme v troubě.


Mějte krásnou neděli