pátek 30. září 2011

Chňapka

Dobrý večer,
poprosila jsem Jarušku o návod na háčkovanou chňapku, která se mi moc líbila na jejím blogu. A takhle to dopadlo:

Dózu jsem si přivezla jako suvenýr z dovolené. Typický maďarský produkt to nejspíš není, ale mě se moc líbila.

Hezký večer

neděle 25. září 2011

Jen tak z kuchyně

Ahoj,
tuhle fotku jsem si vypůjčila z jednoho zahraničního blogu o kuchyních.



 Ne, nemám pocit, že nutně potřebuji vyměnit kuchni. Ta stávající se mi líbí a navíc si mylím, že o těch skříňkách to až tak není. Jen bych chtěla, aby ta moje kuchyně vyzařovala takové to kouzlo, které všechny táhne zpátky domů, aby jsme se v ní cítili všichni dobře, když se vrátíme ze všech cest, ať už za humna a nebo přes hory doly.


    Mějte krásný nadcházející týden.

pátek 23. září 2011

La bella Toscana

Hezké odpoledne,
na dovolenou jsem si samozřejmě vezla i knihu. Chvilička na čtení se vždycky najde. Podle recenzí na internetu jsem se nechala zlákat ke knize Frances Mayesové La bella Toscana Sladký italský život.
Upřímně ale nevím, kdybych jí četla doma, a měla tudíž možnost utéct k nějaké jiné, jestli bych jí dočetla. Ačkoliv autorka vše hodně podrobně popisuje, přesto ve mě nedokázala vyvolat takový ten pocit, jako kdybych tam byla a nebo touhu tam být a zažít něco podobného. Nedostatek děje na mě chvílemi působil až ponuře a smutně.

pondělí 19. září 2011

Szombathely Maďarsko

Ahoj,
tak dnes potřetí a naposledy z Maďarska. Navštívili jsme městečko Szombathely, vzdálené asi 15 km od Sárváru. Je to město založné roku 43 našeho letopočtu císařem Claudiem. Město má barokní centrum.


K významným památkám patří Templom tér, postavený v letech 1791 - 1814.

V jeho bezprostřední blízkosti se nachází areál z antického období. Bohužel tam probíhaly nějaké rekonstrukce, tak jsme mohli jen nakouknout.

 Hezký den


pátek 16. září 2011

Dovolená v Maďarském Sárváru 2

Dobré ráno,
dneska pro vás mám ještě několik fotek přímo z lázní. Na venkovních fotkách není moc lidí, protože foťák jsem si samozřejmě vzala v den, kdy se venku koupat nedalo a tak byl čas na focení. Jinak mezi tou spoustou bazénů uhlídat naše dva potápníky, aby se neztratili ani neutopili vyžadovalo neustálou pozornost a ostražitost.

Vnitřní dětský bazén. Je jasné, že tam jsme strávili nejvíce času.

Hotel, který je součástí lázní.
Hezký den


čtvrtek 15. září 2011

Dovolená v Maďarském Sárváru

Letošní dovolenou jsme strávili v Maďarsku, v termálních lázních Sárvár. Nijak zvlášť jsme se nevěnovali cestování, většinou jsme den trávili v bazénech. Ale předsi jen pro Vás mám pár fotek z lázeňského městečka.

Náměstí s radnicí a zpívající fontánou.
                                      


Hlavní třída.

Po celém městě měli krásně upravené a udržované květinové záhony.


Hezký den

středa 14. září 2011

Dárek

Ahoj,
v neděli jsem se vrátila po 14 dnech domů a čekalo na mě takovéhle úžasné překvapení. Dárek od René, která má blog Bílá fuchsie.
Nalezený hrneček s fialkami ze silnostěnného porcelánu a patrový talíř také s fialkovým motivem. Renatko, ještě jednou moc děkuji, udělala jsi mi velkou radost.

      Hezký den Vám všem